Algemene Informatie
Openingstijden:
Iedere werkdag van 8.00 tot 17.00 uur. Waarbij de praktijk tussen 10.00 en 10.15 , 12.30-13.30 uur en tussen 16.15 en17.00 uur alleen voor spoed bereikbaar is.
Buiten kantoortijden kunt u bij spoedgevallen contact opnemen met de huisartsenpost 0900-8818 voor het maken van een afspraak. Het adres is Professor Gelissensingel 20, 5912 JX Venlo.
Spreekuren:
Uitsluitend volgens afspraak. Dit kan telefonisch via de assistente of via uw patiëntenportaal onder het kopje afspraken. Hier kun u zelf een afspraak inplannen.
De assistente zal als u belt voor een afspraak een aantal vragen stellen. Zij informeert naar de klacht, de vraag die u bij de klacht heeft en stelt soms ter verduidelijking aanvullende vragen. Het is niet de bedoeling dat de assistente een diagnose stelt maar het dient om te helpen bepalen hoe u het beste geholpen kunt worden en welke spoed de klacht heeft. De assistentes hebben hier een scholing voor gevolgd.
Voor de assistente geld dezelfde geheimhoudingsplicht als voor de artsen. Mocht u het toch lastig vinden inhoudelijk met de assistente over de klacht te praten dan kan zij geen inschatting van de ernst en de spoed maken. Als u zelf inschat dat een klacht spoed heeft zou u in een dergelijk geval om een telefonische afspraak met de arts kunnen vragen zodat die de mate van spoed kan bepalen.
Om zoveel mogelijk de privacy te waarborgen raden wij u sterk aan uw afspraak telefonisch te plannen. Andere kunnen dan niet meeluisteren hetgeen wij aan de balie niet altijd kunnen garanderen.
Gesprekken aan de telefoon kunnen worden opgenomen in verband met scholingsdoeleinden.
Telefonisch spreekuur:
Wanneer u de huisarts telefonisch wilt spreken (voor uitslag, overleg en kleine medische problemen) kunt u worden teruggebeld. Indien u dit tussen 8.00 en 11.00 uur kenbaar maakt aan de assistente, wordt u door uw huisarts teruggebeld.
Visites:
Vóór 11.00 uur aanvragen. Omdat er in de praktijk betere behandel- en onderzoeksmogelijkheden zijn, is het, indien mogelijk, vaak beter om naar de praktijk te komen. Om de mate van spoed en ernst te kunnen bepalen zal de assistente informeren naar de reden van de visiteaanvraag.
Assistente spreekuur:
Bij de assistente kunt u terecht voor:
– injecties
– oren uitspuiten
– het maken van een uitstrijkje (in het kader van het bevolkingsonderzoek).
– het meten van de bloeddruk
-verwijderen van hechtingen
-aanstippen van wratten en/of andere plekjes (deze dienen wel eerst beoordeelt te worden door een huisarts)
U dient hier wel een afspraak voor te maken.
Verder kunt u bij de assistente terecht voor
– urineonderzoek ter controle op blaasontsteking
– zwangerschapstest (zonder indicatie van uw huisarts zitten hier wel kosten aan verbonden)
Op verzoek van de huisarts maakt onze assistente een hartfilmpje (ecg), 24 uurs bloeddrukmeting, 30 minuten bloeddrukmeting en meet de bloedvaten van de benen door. (Enkel-arm index)
Spreekuur Ondersteuner Huisarts(SOH):
De SOH zal klein letsel zoals enkeldistorsie, teenletsel, schaaf- en snijwonden en veel voorkomende klachten zoals keelpijn, holte-ontsteking, huidreactie, tekenbeet etc. zelfstandig kunnen afhandelen. Daar waar nodig met de ondersteuning van de huisarts, of als dat nodig is u verder doorverwijzen. Het kan dus voorkomen dat uw klachten beoordeeld zullen worden door een SOH. Wij zullen dit ook aangeven als u een afspraak maakt met de assistente.
Bij vragen hierover of als u aanvullende informatie wilt kunt u zich richten tot de assistentes.
Herhalingsrecepten:
Indien u medicatie voorgeschreven heeft gekregen via een specialist in het ziekenhuis, verzoeken wij u vriendelijk deze medicatie ook bij de specialist te bestellen als herhaalrecept.
In alle andere gevallen kunt u op verschillende manieren uw herhaal medicatie aanvragen.
1. Via de receptenbox bij de assistentenbalie. Hierin kunt u de lege medicijndoosjes deponeren, bij meerdere graag bundelen.
2. Via het normale nummer 0478-583558. U komt dan in een keuzemenu en kiest voor herhaalrecepten keuzenummer 3. Spreek hier uw naam, geboortedatum, gewenste medicatie en gewenste apotheek in.
3. Via uw patiëntenportaal onder het kopje medicijnen kunt u herhaalmedicatie bestellen.
Als u vóór 11.00 uur of in het weekend om een herhalingsrecept verzoekt kunt u de bestelde medicijnen twee werkdagen later vanaf 15.00 uur bij door u opgegeven apotheek afhalen. Wanneer u na 11.00uur om het herhaalrecept belt dan kunt u na drie werkdagen de medicijnen bij de door u gewenste apotheek na 15.00 uur ophalen. Houdt bij het telefonisch aanvragen van een herhalingsrecept de oude verpakking bij de hand.
Praktijkondersteuners:
Zij houden spreekuur ter ondersteuning van uw huisarts op het gebied van chronische aandoeningen zoals Diabetes Mellitus (suikerziekte), Hypertensie (hoge bloeddruk), Astma en COPD (chronische bronchitis en longemfyseem). Naar deze spreekuren wordt u verwezen door uw huisarts. Indien nodig komt de praktijkondersteuner bij u thuis. U kunt via de assistente een afspraak maken.
Bij de praktijkondersteuner kunt u ook terecht voor een screening van het risico op Hart en Vaatziekten. Als u denkt een verhoogd risico te hebben op het krijgen van deze aandoening bijv. als er familieleden zijn met hart/vaataandoeningen, of als er sprake is van: overgewicht, roken, te hoog cholesterol dan kunt u via de assistente een afspraak maken, waarvoor geen verwijzing van uw huisarts nodig is. Er zijn voor u geen extra kosten verbonden aan dit spreekuur. Tevens kunt u bij haar terecht voor begeleiding om te stoppen met roken.
Kleine ingreepjes:
U kunt bij de huisarts terecht voor kleine ingreepjes zoals, het verwijderen van huidknobbeltjes, cysten, moedervlekken, behandeling van ingegroeide teennagel, het plaatsen van een spiraaltje. Alvorens u in te kunnen plannen voor een ingreep zult u eerst op het spreekuur van de huisarts gezien moeten worden.
Bloedprikken Viecuri
Voor alle priklocaties van Viecuri dient u een afspraak te maken. Dit kan op de twee volgende manieren:
1. Via website www.mijnviecuri.nl. Hier kunt u inloggen met uw DigiD. Vervolgens kiest u voor dossiers –> Taken –> Afspraken maken –> Bloedafname. Beantwoordt de vragen die gesteld worden en bevestig deze met ”volgende”. Via ”meer zoekopties” kunt u uw voorkeur aan dag en tijd doorgeven.
2. Lukt het niet via de website, dan kunt u ook nog bellen met 077-320 55 55, kies voor keuzenummer 1. Dit kan op werkdagen van 8.30-17.00 uur.
Gedragsregels voor patiënten en bezoekers:
U mag van ons verwachten dat wij uw medische hulpvraag correct behandelen. Wij verwachten van u dat u onze hulpverleners daarvoor de kans geeft,
door ze rustig en respectvol te woord te staan en geen overlast te veroorzaken voor andere patiënten. Dit geldt voor contact per telefoon, voor huisbezoek en ook als u de praktijk voor een consult bezoekt.
De onderstaande afspraken zijn van kracht binnen onze praktijk:
* Ieder mens wordt met respect en met inachtneming van de geldende wettelijke regels behandeld.
* Wij tolereren geen agressie, geweld en ongewenst seksueel intimiderend gedrag in welke vorm dan ook.
* Wij tolereren geen discriminatie, beledigingen en grof taalgebruik. Dit wordt als intimiderend gedrag aangemerkt.
* Een patiënt/bezoeker onder invloed van alcohol/drugs, die zich ongepast gedraagt, kan de toegang tot de praktijk worden geweigerd of kan worden weggestuurd.
* Bij overtreding van één van deze regels of bij calamiteiten schakelen wij de politie in!
* Roken is binnen de praktijk niet toegestaan.
* Het gebruik van een mobiele telefoon is vanwege geluidsoverlast niet toegestaan.
* Huisdieren zijn binnen de praktijk niet toegestaan, uitgezonderd een hulphond.
* Patiënten worden geacht zelf over hun eigendommen te waken. De praktijk is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal.
* De doktersassistenten triageren (vragen uw klacht uit) om een zo goed mogelijke planning voor de huisartsen te maken
* Indien u een afspraak heeft bij de huisarts, praktijkassistente of andere hulpverlener binnen de praktijk en u kunt deze niet nakomen, wilt u dan zo vriendelijk zijn de afspraak op tijd af te zeggen? Wij kunnen dan op deze tijd een andere patiënt laten komen.
* Afspraken niet nagekomen zonder afmelding worden in rekening gebracht volgens de daarvoor geldende normen.